Härlig vårmorgon

I morgon är det 1 maj, månaden då vi kommer att känna av sol och värme (vi får hoppas på det) och det går mot sommaren. Alla vill vi att livet sakta men säkert rullar mot det normala igen efter pandemin.

Jag har fortsatt min träning med ryttaryoga under vintern och tränat vidare på byten i serier, i Ridsport plus + är det en artikel om fördelen med rörligt bäcken, det är verkligen jättebra att träna bäckenet (självklart hela kroppen).

Det är en intressant artikel som handlar forskning med syftet att försöka skilja mellan orsak och verkan vid assymmetrier hos häst och/eller ryttare, vilket är svårt då de interagerar så nära. Nu kommer jag fokusera lite mer på att träna rörlighet i bäckenet och få mer kontroll över det.

Nu finns det en sensor kopplat till en app i telefonen, sensorn fäster man i sadelgjorden som visar hur symmetrisk man rider, den använder jag själv varje dag i min träning oavsett om jag tränar dressyr, hoppning eller i skogen. Ett superbra verktyg som hjälper dig att förbättra din träning. Läs gärna här under (klicka på bilderna)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *