HJÄLM & HATT DEBATTEN

Nu är det hjälm och hatt debatt och det handlar om säkerhet. Jag tänker inte fortsätta den debatten, men jag kommer diskutera säkerhet, om en så enkel sak som att leda hästen till och från hagen. Min häst ska ALLTID ledas med kedja under käken dels för min och andras säkerhet, han må vara hur snäll som helst (han är from som ett lamm, det säger alla) men han har blivit hanterad så under hela sitt liv. Jag tycker det är vansinnigt att leda en häst med att knäppa enkelt under grimman. Är hästen taggad, stark osv. så är det faktiskt farligare än om jag tävlar i en hatt. I fall att min häst kommer lös så stoppar han sig själv med att kliva på grimskaftet, hellre det än att han springer ut på vägen framför en bil. Jag tänker inte fråga vad ni tycker, men jag har hanterat hästar i hela mitt liv och jag är noga med min egen säkerhet när jag hanterar hästar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *